BLOG

Vijesti

29 veljače, 2016

KICK OFF sastanak

18.07.2019. održan je prvi partnerski sastanak projekta COMMON u Vukovaru. Na sastanku je potpisan Partnerski sporazum između VURE d.o.o. , Učilišta Studium i Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu iz Novog Sada. Predstavljen je detaljan plan aktivnosti te dogovoren raspored odrađivanja istih.

Studijsko putovanje u Nizozemsku

U sklopu projekta COMMON – Development of the business environment through the education of the labor force in accordance with the market needs, sufinanciranog sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, posjetili smo Nizozemsku gdje smo istraživali što uspješne zemlje rade drugačije na području razvoja inicijativa, programa i obrazovanja za radnike.

Posjetili smo Grad Amsterdam i njihovu inicijativu StartUP Amsterdam kroz koju nas je provela gđa Kriya Mehta, voditeljica međunarodnih osnosa. StartUP Amsterdam vrlo uspješno stvara mrežu svih uključenih subjekata i servisa namijenjenih razvoju mladih tvrtki i mladih stručnjaka spajajući poduzetništvo i obrazovanje u cjelinu razvoja lokalnog gospodarstva.

U Den Haagu smo posjetili International Baccalaureate Organisation u kojem su nam gđa Vedrana Pavletić i g. Jon Halligan prezentirali model međunarodne mature i novi program razvoja karijera usmjeren na strukovno obrazovanje. Posjetili smo i Veleposlanstvo RH u kojem smo u razgovoru s veleposlanicom Dubravkom Plejić Marković i prvom tajnicom gđom Tihom Dabac, razgovarali o mogućnosti potpore sustava veleposlanstava lokalnim inicijativama za razvoj karijera koje bi uključivale i međunarodnu razmjenu.

Zadnji radni dan putovanja smo obišli Gospodarsku komoru Amsterdam i njihovu inicijativu „Jobs of the future“ kroz koju nas je provela gđa Natalija Counet. Inicijativa aktivno radi na privlačenju i razvoju talenata te je uključena u niz projekata koji lokalno tržište rada pripremaju za poslove budućnosti, a posebno se ističu projekti razvoja karijera koji se provode s osobama u nepovoljnom položaju.